top of page
Søg

Vi legede gemmeleg med verden


Forfatter: Lærke Malmbak

Udgivet: 11/1 - 2023

Forlag: Byens Forlag

 

Vi legede gemmeleg med verden er en stærk debutroman skrevet af Lærke Malmbak. Bogen udforsker moderskabets overgang og de udfordringer, der følger med en maskeret spiseforstyrrelse. Gennem en sanselig og detaljeret skrivestil skildrer Malmbak en kvinde, hendes fireårige søn og deres hverdag i københavnerlejlighedens snævre rum.

Derudover dykker Malmbak ind i erindringer om en tid med kroppens drastiske forandringer og beskriver den tabubelagte sorg, som førstegangsmødre kan opleve, når de mister ungdommens krop, frihed og sorgløshed.

Selvom jeg, som ikke-mor, ikke kunne genkende oplevelserne, gav bogen mig et fascinerende indblik i en verden, jeg ser frem til at udforske engang i fremtiden.

Bogens opbygning er anderledes, da den ikke er kronologisk, hvilket til tider virkede mere eksperimenterende end nødvendigt. Jeg ville personligt have foretrukket en kronologisk fortælling fra graviditet, fødsel til livet som forælder.

Handlingsmæssigt sker der ikke det store, men det er derimod de små, nære oplevelser, der dominerer og skaber en intens og autentisk atmosfære i bogens univers.

Jeg synes, det er imponerende, at bogen er en debutroman. Malmbak har en helt særegen evne til at udforske et følsomt emne og skabe en dybdegående fortælling herom. Jeg vil anbefale denne bog til forældre, gravide eller enhver nysgerrig på emnet.


[ reklame - anmeldereksemplar ]

bottom of page