top of page
Søg

Vi kan gøre meget


Forfatter: Caspar Eric

Udgivet: 4/11 - 2021

Forlag: Gyldendal

 

Caspar Erics Vi kan gøre meget er mit første møde med Caspar Eric og hans lyrik, men det bliver bestemt ikke sidste gang jeg læser noget fra hans hånd. Så vidt jeg har kunne læse mig frem til, er Vi kan gøre meget en slags fortsættelse på Erics covid19-digtsamling Jeg vil ikke tilbage (2020).

Vi kan gøre meget indeholder 12 langdigte, som alle sammen omhandler et samfund og verden i undtagelsestilstand. Eric tager os helt ned i de små hverdagsoplevelser, som nu er påvirket af pandemien. Det er venskaber, parforholdet, livet som ung voksen i storbyen, hjemmearbejdet og turene forbi lange køer til testcentrene.

og her går vi så og tænk at vi går her tilbage mod lidt unormal normalitet.

Digtene er velskrevne og giver tydelige Strunge-vibes med sit fokus på blandt andet krop, dystopi, sygdom og frygten for, at det unormale bliver normalitet. Som titlen også klart illustrerer, er der et ønske fra Eric om, at vi gør noget. At vi handler. Selvom den såkaldte undtagelsestilstand er blevet hverdag for os alle, må jeg sige, at det er en øjenåbner at læse om det hele sort på hvidt. Om hvordan vi lever i frygt for smitte og at det er blevet the new normal. Det er faktisk skræmmende, og ved ikke om jeg blev i godt humør af at læse digtene.

vi er på vej imod World War CO2.

Man kan sikkert anklage Eric for at være bedrevidende eller bannerfører for en skræmmekampagne, men egentlig synes jeg, at han har ret i meget af det han skriver. I hvert fald kunne jeg genkende den hverdag, der beskrives i digtene. Uanset om det så er en sandhed man ønsker at høre eller ej. Vi står alle til ansvar for den unormale normalitet, som foregår og Vi kan gøre meget.

et lille alibi for at se hinanden.

Jeg oplevede digtsamlingen som hurtiglæst, men samtidig sad den også i mig efterfølgende og derfor har jeg heller ikke kunne anmelde den med det samme. Digtene er skrevet i et forståeligt og enkelt sprog og på samme tid efterlader det en enorm refleksion og tankestof hos læseren.

En bille forsøger at finde ly i mit bukseben jeg er et lille resort for dyr og bakterier.

En læseoplevelse der gav stof til eftertanke og som bestemt er anbefalelsesværdig, hvis man kan lide lyrik og smuk billedsprog.


♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

4/6
bottom of page