top of page
Søg

10 læseoplevelser fra 2021



Flere bogbloggere har udvalgt deres favoritbøger inden for en række genrer. Jeg følte mig inspireret, men jeg læser ikke kun nyudgivet litteratur og læser ofte inden for de samme genrer: historiske romaner, autofiktion og biografier. Derfor tænkte jeg: hvorfor ikke dele ti udvalgte læseoplevelser fra i 2021 uanset genre? Det har jeg nu gjort, og vi starter med en bestseller.

Thomas Korsgaard: Tue-trilogien

Kategori: Autofiktion


Årets helt store læseoplevelser var for mig mødet med Tue i Korsgaards fantastiske trilogi. I bøgerne følger man Tue fra han som barn bor hos sine forældre på en gård udenfor Skive, til han som attenårig leder efter et hjem i København. En fantastisk og tragikomisk trilogi med et utal af velskrevne dialoger. Læs mere her.



Thomas Korsgaard: Tyverier

Kategori: Novellesamling


Korsgaards novellesamling udkom i 2019 og er en overset perle. Kan man lide Tue-trilogien, vil man med sikkerhed også kunne lide disse 15 noveller. Korsgaards sprog og gode dialoger skinner igennem og hans evne til at skabe refleksion hos læseren ud fra de mindste hverdagsfortællinger, er imponerende.




Rebecca Houmøller: Solfrost

Kategori: Samtidslitteratur


Solfrost er Houmøllers debutroman om det unge par, Sylvester og Karla, som begge er i tyverne. Bogen kommer forbi tematikker såsom venskab, kærlighed, drugrape, misbrug, ungdom og forældreskab. En rørende læseoplevelse, som du kan læse mere om her.




Kold & Vraa: Pigen fra det store hvide skib

Kategori: Historisk roman


I 2021 udkom den dygtige forfatterduo med en historisk roman om den danske sygeplejerske, Molly Dahl, som får arbejde på hospitalsskibet Jutlandia. Parallelt følger man den koreanske 11-årige pige, Yun, som mærker krigens barske konsekvenser. Læs mere her.


Lotte Kaa Andersen: Den inderste kerne

Kategori: Biografi / historisk roman


En anden roman, som også udkom i 2021, er Andersens historiske roman/biografi om den danske seismolog Inge Lehmann. Kvinden, som opdagede Jordens indre kerne, men som langt fra modtog den mængde anerkendelse, som hun fortjente. Læs mere om bogen her.


Camilla Läckberg: Det gyldne bur

Kategori: Spændingsroman/krimi


2021 blev året, hvor jeg fik øjnene op for spændings- og krimiromaner, og særligt fik jeg læst bøger af den svenske krimidronning Läckberg. Det gyldne bur er en roman om psykisk vold, hævn og feminisme. Det gyldne bur er etteren i en kommende trilogi. Læs mere her.



Kristin Harmel: De glemte børns bog

Kategori: Historisk roman


Jeg læste en del historiske romaner i 2021, og dette var en af dem, som virkelig sparkede benene væk under mig. Bogen er en klassisk historisk roman, som foregår under 2. verdenskrig. I bogen møder man den franske, jødiske kvinde Eva, som bliver en del af modstandsbevægelsen i Frankrig. Læs mere om den her.



Pam Jenoff: Hittebarnets historie

Kategori: Historisk roman

Endnu en historisk roman jeg havde glæden af at læse i 2021, var Hittebarnets historie. En fortælling om to kvinder, som sammen kæmper for deres drømme og ønsker, i en svær tid under 2. verdenskrig. Historien fortælles gennem begge kvinders perspektiv og den er yderst velskrevet. Læs mere om den her.



Tove Jansson: Sommerbogen

Kategori: Skønlitteratur


I sommeren 2021 havde jeg min første læseoplevelse med dygtige Tove Jansson. Bogen blev Sommerbogen i anledningen af årstiden og ferien, og sikken fin fortælling.

I bogen møder man den seksårige Sophia og hendes farmor, og følger deres oplevelser på en finsk skærgård. En smuk fortælling. Læs mere om den her.



Anna Grue: Italiensvej & De voksnes rækker

Kategori: Historisk roman

Udover at være krimiforfatter, har Grue også skrevet disse to historiske kærlighedsromaner. I bogen møder man den italienske Vittoria, som rejser til Danmark kun med en madonnastatuette, en bunkepenge og en baby. Herfra følger man hendes liv i 1950ernes og 60ernes Danmark, og kommer på en lille tidsrejse.

Læs mere om dem her.

bottom of page