top of page
Søg

Trylleblik


Forfatter: Ane Bjørn

Udgivet: 3/6 - 2021

Forlag: Gutkind


”Vidste du, at hvis man lukker det ene øje og dækker for det med to fingre, så får man trylleblik?”

Med Trylleblik er Gutkind ude med deres første børnebog - og sikken fin én af slagsen. Glem alt om flygtningepolitik, dette er en fortælling om et barns fantastiske evne til at se lyset i mørket, farverne i gråtonerne og det smukke i den ellers barske virkelighed. Gennem detaljerede tegninger fortæller Trylleblik om en familie på flugt. Fortællingen tager udgangspunkt i en pige, som har fået den største gave af sin bedstemor - nemlig håbet. Ved at placere to fingre foran det ene øje, ser pigen alt det gode og smukke i verden - uanset hvor forfærdelig en oplevelse, hun udsættes for eller er vidne til.

Som pædagoguddannet, læser jeg en del børnebøger, men denne er uden tvivl noget helt for sig! Især bogens budskab fandt jeg interessant. En børnebog som denne, som jo reelt rummer en yderst barsk fortælling, kan læses op på utroligt mange måder. Vurderer man eksempelvis som forælder (eller pædagog) at et barn ikke er klar til at høre en historie, som involverer krig, flugt og død, kan man også læse den med et fokus på barnets evne til at se positivt på tingene. Det kan eksempelvis være hvis et barn har hjemve eller er en del af en konflikt. Vurderes det, at barnet er klar til det, er bogen naturligvis også en fin måde at fortælle om flygtninge på og hvordan livet er i lande med krig.

Bogen indeholder ikke så meget tekst, og hele handlingsforløbet foregår gennem de fine tegninger i bogen. Det er en super god måde at gøre det på, da man derigennem også kan fokusere på netop dét man selv ønsker. Tegningerne er super detaljerede og jeg kan anbefale at man bruger lidt tid på at dvæle ved dem og opdage alle de små detaljer. Især vinduet på bogens første par sider, dvælede jeg selv meget ved og sammenlignede de to, som illustreres henholdsvis med og uden trylleblikket.

Trylleblik er alt i alt en super fin (men også barsk) fortælling, som jeg klart synes man bør læse - uanset om man er barn eller voksen.


♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

4/6Læs mere om bogen og se det tilhørende aktivitetshæfte her.


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gutkind


bottom of page