top of page
Søg

Sort Hest & Hvid Hest søger et arbejde


Forfatter: Kamilla Heinze

Udgivet: 24/9 - 2021

Forlag: Snepryd

 

SORT HEST & HVID HEST søger arbejde er en børnebog, og den første i en kommende serie om Sort Hest & Hvid Hest. I bogen møder man de to venner Sort Hest og Hvid Hest, som skal ud og finde et arbejde. Undervejs kommer de i arbejde som køkkenmedhjælpere, malere og zebravikarer, men intet dur de rigtigt til. Heldigvis giver de ikke op, og til sidst finder de et arbejde, som er det helt rette for dem. Budskabet i denne bog er naturligvis, at man nok skal finde sin rette hylde, hvis bare man forsøger længe nok og ikke giver op. At det er helt okay, at man ikke passer ind, men at dette ikke betyder, at der ikke er plads til én derude. Jeg ser bogen som en lille opfordring til at være modstandsdygtig og tro på, at det nok skal lykkedes. Et relevant budskab i en tid, hvor det er forventet, at man tidligt skal kunne tage stilling til, hvad man vil med sit liv, men sandsynligvis ikke har svaret endnu. Med min baggrund som pædagoguddannet, kan jeg også sagtens forestille mig at man kunne bruge bogen til at tale om følelsen af ikke at passe ind. Det kan være i vennegrupper, i klassen, til fritidsaktiviteten eller lignende, og her vil bogen være et oplagt udgangspunkt til at igangsætte en lærerig samtale med barnet om, at der nok skal være en plads til vedkommende et sted. At det nok skal lykkedes.

Endelig har Sort Hest & Hvid Hest et rigtigt job, som gør godt og giver mening.

Selvom bogen defineres som en børnebog, har Heinze også skrevet lidt humoristiske detaljer ind til den voksne læser. Eksempelvis i nedenstående citat, hvor det ikke forventes, at børn ved hvad en komodovaran er, og hvorfor det har været lidt af en udfordring af omvende dem til veganisme.

Sort hest har lige været på Galapagosøerne for at omvende komodovaraner til veganisme. Den havde ikke omvendt særlig mange - eller nogen, men var blevet virkelig god til at løbe... stærkt.

På bogens bagsidetekst står der blandt andet følgende: "Sproget er også med vilje lidt knudret, så det kræver lidt af både læser og lytter, som at gå i højt græs på en mark - lidt svært men sjovt". Og det kunne faktisk ikke beskrives mere præcist, hvis man spørger mig. Sproget i bogen er lidt knudret, men på en hyggelig og spøjs måde, som kan skabe en god og lærerig dialog med barnet, som med stor sandsynlighed vil lære en håndfuld nye ord.

De to heste mødtes i en lille by på kaffebaren "Dortheas fryd" over håndmadder og sværtekaffe, og så blev de venner

Alt i alt synes jeg, at denne bog kan rigtigt meget. Sprog- og ordnørden inden i mig er begejstret for alle de kreative valg, Heinze har taget, da hun skrev teksten og pædagogen inden i mig er begejstret over bogens budskab, og hvad den kan skabe af håb hos den, der læser den. Heinze er i øvrigt både forfatter og illustrator til bogen og jeg må sige, at jeg er imponeret over hendes kreative niveau. En lærerig børnebog for store og små.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

5/6


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).

bottom of page