Søg

Sommerkogebog


Forfatter: Timm Vladimir

Udgivet: 29/3 - 2022

Forlag: Alpha Forlag

 

Sommerkogebog er sommerversionen af Timm Vladimirs Vinterkogebog, som jeg anmeldte tilbage i november sidste år. Hvor vinterkogebogen indeholder opskrifter til efteråret og vinteren indeholder sommerkogebogen opskrifter til foråret og sommeren.

Sommerkogebogen indeholder, præcis som vinterkogebogen, en god kombination af lettere og lidt mere komplicerede retter, og bogens opskrifter er inddelt i kapitlerne:

  • Hav

  • Kød

  • Grønt

  • Salater

  • Tilbehør

  • Syltning

  • Bagværk

  • Dessert

  • Snacks

  • Drinks og drikke

Derudover er der kapitler med "Timms tips" og "Mit udstyr" til ekstra hjælp og information.

Jeg har naturligvis givet mig i kast med nogle forskellige retter. Jeg har lavet en del af salaterne og forleden dag havde jeg en lang dag i køkkenet, hvor jeg fik lavet ketchup samt tre marmelader: jordbærmarmelade, brombærmarmelade med et hint af rom samt min egen udgave af jordbærmarmeladen, hvor jeg tilføjede rabarber. Dagen blev afsluttet med fersken crumble. Udover opskrifter på retter og sylt, har bogen også lækre opskrifter på drinks, og det har jeg selvfølgelig også givet mig i kast med! Sammen med nogle veninder fra mit studie lavede jeg Vladimirs sangria. Den smagte godt, men blev lidt mere frisk i smagen, da vi toppede den med sprite. Derudover var den også (hvilket mange af kogebogens drinks er) ret dyr at lave når man er på SU - men godt smagte den.

Som med Vladimirs forrige kogebog er denne også spækket med de smukkeste fotos af retterne. Jeg bliver helt sulten når jeg bladrer i den, det tror jeg nærmest er uundgåeligt! Jeg har også flere opskrifter jeg skal have afprøvet. Særligt salater, desserter og drinks kommer jeg til at lave mere af.

Som med de tidligere kogebøger jeg har anmeldt, vil jeg ikke give den stjerner, men derimod en varm anbefaling. Jeg kommer til at bruge sommerkogebogen når jeg har lyst til at prøve noget andet end de klassiske hverdagsretter i sommermånederne og eksempelvis have gæster. Jeg elsker mad og jeg elsker heldigvis også at lave det, så jo mere inspiration desto bedre!



Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).