top of page
Søg

Sommerhilsen: en note fra juli


I juli kom sommerferien endelig for mit vedkommende, og to måneder med eksamen og projektskrivning var forbi. Allerede i maj fik jeg afsluttet min mundtlige eksamen i almen sprogforståelse - et kursus med fokus på dansk grammatik og fonetik (lydskrift). Almen sprogforståelse var absolut ikke mit yndlings kursus, men ikke desto mindre var jeg stolt, da al min terpen gav pote og jeg bestod med en over-middel karakter. Endnu mere stolt blev jeg, da min projektgruppe og jeg fik tre gange 12 i vores projekt om Krøniken. Min absolutte yndlings danske tv-serie, og nu også tv-serien, der var med til at give mig mit første 12-tal siden 10. klasse. En fantastisk afslutning på 2. semester.

I skrivende stund sidder jeg i sommerhus i Blokhus. Det regner udenfor, og jeg sidder i sofaen under et tæppe med en kop kaffe ved min side. Selvom jeg har ferie fra universitet i to måneder, har jeg to jobs, som jeg har brugt det meste af tiden på i juli. I juli fik jeg nemlig studiejob hos Det Nordjyske Mediehus som korrekturlæser. Et job, som jeg både finder spændende, hyggeligt og så er det tilmed studierelevant. Efter 3.g startede jeg direkte på pædagoguddannelsen, hvorfra jeg blev færdiguddannet i 2021. Efter jeg startede på danskstudiet på Aalborg Universitet og nu har fået studiejob hos Nordjyske er jeg nu blevet endnu mere bekræftet i, at jeg skal sidde ved et et skrivebord og arbejde med ord og formidling. Om det bliver på en kulturredaktion, ved et forlag eller noget helt tredje - så er jeg tættere på at finde netop dét, jeg skal, og det gør mig glad.

Men - med to jobs, kunne jeg mærke, at det var vigtigt for mig at holde en lille uges ferie, hvilket jeg så gør nu. Som mange andre får jeg ikke læst så meget som jeg gerne ville, men pyt. Jeg slapper af og hygger mig i mit helt eget tempo. Sidst på ugen skal jeg til Tall Ships Race, som kommer til Aalborg, hvor jeg skal nyde god musik og kolde øl med mine veninder fra studiet og min kæreste. Lørdag aften slutter Tall Ships Race-dagene af med Danmarks største fyrværkeri. Min kæreste og jeg så det, da det sidst var i Aalborg i 2019, og jeg glæder mig til at se det igen. Så smuk en afslutning på nogle skønne dage. Udover denne lille uges fri, har min kæreste og jeg også overvejet at tage på en lille ferie sydpå til september, hvis vi kan få det hele til at gå op - det håber jeg, vi kan.

Nu hvor sommeren er ved at se sin ende er vi også over halvvejs i 2022, og indtil videre har jeg fået læst 34 bøger inklusiv børnebøger - nok skal jeg ikke arbejde som pædagog, men jeg kan ikke komme uden om min kærlighed til børnelitteratur. For tiden er jeg i gang med at læse mig igennem Ole Lund Kirkegaards forfatterskab, og har også slæbt mange af hans bøger med i sommerhus. I starten af året læste jeg mig igennem en del af Astrid Lindgrens værker, og der er noget særligt over, at dykke ned i et forfatterskab på den måde, synes jeg. Derfor vil der naturligvis også løbende komme flere skriv om Kirkegaards bøger fra mig her på bloggen og på Instagram. Apropos mit lille Kirkegaard-tema, har jeg også overvejet at dykke ned i nogle af de forfatterskaber vi skal have undervisning i på mit kursus i litteraturhistorie på 3. semester. På næste semester skal vi nemlig læse litteratur fra 1900-tallet og frem til i dag, og jeg har en idé om, at jeg vil finde den nyere litteratur spændende. Nu må vi se, hvad der sker.

Jeg håber også, at I har nydt sommeren og fået holdt lidt ferie. Og husk: det er fuldstændig ligegyldigt om man får læst én eller 30 bøger henover sommeren. Det vigtigste er, at man får holdt fri og koblet af.
bottom of page