top of page
Søg

Ringo må ikke få tirsdagsslik


Forfatter: Martin Sommer

Forlag: Carlsen (anmeldereksemplar, reklame)

Udgivet: 16. august 2022

Vurdering: ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡


 

Ringo må ikke få tirsdagsslik er en børnebog af Martin Sommer, som tidligere har skrevet bogen ”Ringo må ikke få firkantede øjne” (2021). Martin står også bag Instagramprofilen @jegfinderselvud, som jeg længe har fulgt og finder ret sjov. Derfor var jeg også nysgerrig på hans børnebøger.

Børnebogsserien om Ringo er sjove og kærlige børnebøger om alle de ting, forældre forsøger at lære deres børn, men som de sjovt nok ikke altid selv er så gode til at efterleve. Serien anbefales til børn fra 4 år, og den vil sikkert få en gruppe børnehavebørn til at grine.

I denne bog møder vi Ringo og hans forældre. Mens de er ude og handle får Ringo øje på slikhylden og fortæller, at han gerne have slik. Da det er hverdag, påpeger hans far, er der ikke noget, der hedder tirsdagsslik – alt imens han putter en plade chokolade ned i indkøbskurven.


Ringos far påpeger også, at man skal passe på sine tænder, for ellers gider tandfeen ikke lægge penge under hovedpuden. Da Ringo taber en tand lægger han den under hovedpuden og laver en sti med malede sten ind til hans værelse, så tandfeen kan finde tanden under hans hovedpude. Stenene er malet så de ligner slik, og dette forvirrer Ringos far, som kommer galt afsted.Jeg oplevede bogen som en lille sjov fortælling, forældre også vil blive underholdt af. Hele tematikken omkring forældres dobbelte moral er sjov, og faktisk også en vigtig vinkel på forældreskab - det skader aldrig med lidt selvindsigt. Derudover elsker jeg Martin Sommers streg, som er helt hans egen, og tydeligt er oplagt til børnebøger. Mere Ringo, tak!

bottom of page