top of page
Søg

Podcast favoritter ~ efteråret 2023

Jeg er storforbruger af podcasts, og der kommer hele tiden flere og flere til. Men hvilke skal man lytte til? Her kommer jeg med mine nuværende favoritter inden for en udvalgt række kategorier.

Samtalen


Linse og Vlado: På kant med loven

En samtale mellem Linse Kessler og Vlado Lentz, som kommer fra to vidt forskellige verdener. Linse har været i fængsel af flere omgange og levet et liv på kant med loven, alt imens Vlado som færdselsbetjent har håndhævet den. Nu mødes de to for at blive klogere på hinandens verdener og for at nedbryde fordomme om politi og kriminelle. Find den her.

Ildsjæl

Musikere og sangskriverne Ankerstjerne og Ole Bjørn taler med ildsjæle - personer, som har opnået det de ville i livet/karrieren, fordi de har brændt og kæmpet for det. Find den her.

Geggo & Gengiz: Helt ærligt

Ægteparret, Stephanie Salvarli (Geggo) og hendes mand Cengiz Salvarli, som du formentlig kender fra "Familien fra Bryggen" samtaler i denne podcast om det, de oplever i deres liv. Det er alt fra leverpostej til eksistentielle kriser, og her er både alvor, sjov og spas. Find den her.

Du har det ikke fra mig

En sand sladder-podcast. De to veninder Lea (også kaldt Burger) og Stephanie (Geggo) deler pinlige historier indsendt fra lytterne - helt anonymt. Man er nærmest sikret er grin. Find den her.

Casper ringer til Frank

En samtale mellem de to personer bag Klovn, Frank Hvam og Casper Christensen. P.t. er Frank bosat i New Zealand, mens Casper bor i Danmark. Podcasten er derfor et opkald fra Casper til Frank, hvor de taler om hvad der rører sig. Det er en ucensureret snak mellem to gamle venner, og så bliver der selvfølgelig udvekslet nye Klovn-idéer. Find den her.

Livet ifølge Emil & Thomas

Emil Thorup og Thomas Skov samtaler om stort og småt - mest småt. Fra hver deres liste gennemgår de oplevelser, tanker og observationer fra livet og eftersom de er to vidt forskellige personer, bliver samtalen altid sjov. Det er virkelig en favorit hos mig, og jeg har sågar skrevet sprogvidenskabeligt projekt på universitetet om deres samtaler. Find den her.

Så har vi balladen

En ny podcast af to gode venner og komiker-kolleger, Mark Le Fêvre og Pelle Lundberg, som mødes til en kop kaffe og en god snak. I skrivende stund er der kun to afsnit ude, men det tegner godt. Find den her.

Let's do Niarn og Geo

De to venner og Gug-drenge, rapperen Niarn og komikeren Geo, mente ikke, at de så hinanden nok. Derfor har de startet en podcast, hvor de skiftevis mødes hos hinanden hver 14. dag til en samtale over en kop kaffe. Der er røverhistorier anmasse, og man er nærmest sikret højt humør og grin. Find den her.

Fries before guys

Nok en af de mest populære podcasts i Danmark, som eksisterer på ottende år. Podcasten er en samtale mellem de to veninder Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn. Deres samtaler kan tage udgangspunkt i alverdens emner, såsom venskab, arbejde, moderskab, sex, parforhold og hverdagen som kvinder i sluttyverne/start trediverne. Find den her.

Hva' så?!

I 2017 følte komiker Christan Fuhlendorff sig ensom. Derfor valgte han at starte en podcast med et simpelt koncept: han skulle gå en tur med en person, som han fandt interessant. Det har han gjort lige siden, og dette har resulteret i over 500 gåture med alverdens spændende mennesker. Jeg har lyttet med siden første afsnit, og det er klart en af mine favorit-podcasts. Find den her.

Casper 3080 Tikøb

Casper Christensen er træt af overfladiske samtaler - han vil dybere. Derfor har han åbnet sit hjem - i 3080 Tikøb - op for gæster til en dybere samtale. Samtalerne tager udgangspunkt i alt fra livsændrende oplevelser, udflugter ind i sindet på psykedeliske stoffer, børneopdragelse, karriere, humor, religion - og meget mere. Find den her.

Anders & Anders

Mændene bag De Sorte Spejdere tilbage i 00'erne, Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, startede i 2016 podcasten Anders & Anders, som en fortsættelse på De Sorte Spejdere. Anders & Anders-podcasten holdt har holdt en pause fra sommeren 2019 til sommeren 2022, men er nu tilbage. Konceptet er, at de to venner mødes hver uge mødes for at samtale om stort og småt samt planlægge et liveshow, som bliver afholdt én gang om måneden med publikum og som også bliver optaget til et afsnit. Find den her.

Litteratur


Mellem linjerne

Radio4's litteraturpodcast. Der samtales om ny, aktuel litteratur med forfatterne og dykkes ned i, hvilket arbejde og hvilke tanker der ligger mellem linjerne. Find den her.


Bandetid

En podcast af to bogbloggere, Cecilie og Victoria, som samtaler om bøger, læseoplevelser og deres liv som bogbloggere. Her er også interviews med forfattere og samtaler om bogrelaterede emner, såsom brugen af Goodreads. Find den her.


Bøgerne i vores reol

En ugentlig podcast af to bogbloggere, Cille og Nick, som samtaler om alt inden for bøgernes verden. Det er samtaler om deres egne anbefalinger, nyeste læseoplevelser, nye udgivelser og bogrelaterede bogoplevelser såsom bogmesser. Find den her.


Skønlitteratur

Et aktuelt ugemagasin på P1 med nyheder, reportager og samtaler om skønlitteratur og tendenserne heri. Vært, Nanna Mogensen, taler med forfattere og andre bogfolk. Find den her.


Om serier


Bare Badehotellet

I Bare Badehotellet mødes vennerne Anders og Mikael og gennemgår, nørder og hylder hvert enkelt afsnit af TV 2's populære serie Badehotellet. Serien gennemgås scene for scene og der samtales om alt fra handlingen til karaktererne, maden, tøjet, tiden og skuespillerne. Indimellem har de også besøg af skuespillerne fra serien i bonus-afsnit. Tanken er, at intet er for småt til at blive talt om, og samtalen nydes med et glas bobler eller en drink og altid højt humør. Find den her.

Meget mere matador

En podcast om Danmarks tv-serie darling over dem alle: Matador. Vært Cecilie Nielsen tager med forskellige Matador-fans på rejse til Korsbæk og nørder alle afkroge af seriens univers. Er fornylig begyndt at lytte til denne podcast efter at have genset Matador, men den er allerede klart en anbefaling. Find den her.


Rigtige venner

En podcast, hvor Rikke Collin mødes med forskellige personer, et panel, for at samtale om venskaber portrætteret i tv-serier. Eksempelvis samtaler Rikke Collin om venskaberne i Modern Family med et panel bestående af Josephine Kuhn og Ulla Essendrop. Find den her.

Forbrydelsen the podcast I, II og II

En podcast-serie af radioværterne David Mandel, Sebastian Søndergaard og skuespiller Jesper Ole Feit Andersen. Ingen af dem havde set Forbrydelsen, og derfor startede de en podcast, hvor de minutiøst gennemgår serien afsnit for afsnit. Der gættes på, hvem morderen er via et morder-barometer og skiftevis medbringer de snacks, som passer til dagens episode og som senere anmeldes på et snack-barometer. Det er en fantastisk sjov trio, og har lyttet til podcasten flere gange. Find den her.

Kastanjemanden the podcast

I denne podcast fortsætter ovenstående trio hvor de slap. Denne gang tages der dog udgangspunkt i en anden krimi af Søren Sveistrup: Netflix' filmatisering af Kastanjemanden. Konceptet er det samme med morder- og snackbarometer. Find den her.

Den uofficielle Borgen podcast

Denne podcast er endnu en podcast af ovenstående trio, men denne gang er det ikke en krimi. Det er derimod den seneste fjerde sæson af Borgen. Handlingen gennemgås afsnit for afsnit, og det er underholdende. Find den her.

KLOVN podcast

I denne podcast gennemgår Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely tv-serien Klovn. Hvert afsnit bedømmes på en pinligheds-skala fra 1-10, den bedste bi-figur, afsnittets, det bedste citat og en overordnet karakter fra 1-10. Det' grande! Find den her.


Kærlighed


Hjerteflimmer for voksne

I denne podcast mødes radiovært Sara Bro med parterapeut Jytte Vikkelsø hver uge, og sammen med to gæster taler de om kærligheden. Hver gæst har et kærlighedsspørgsmål med, som bliver vendt og drejet i gruppen og til sidst besvaret af dygtige Jytte Vikkelsø. Find den her.


Hvad gør vi nu?

I denne podcast inviterer psykolog Jette Simon os med ind i det intime og sårbare rum, der udfolder sig under en session parterapi. Som lytter får du indblik i dele af det moderne parforholds svære udfordringer. Man kommer helt ind i parforholdets dynamikker, når Jette Simon hjælper de medvirkende par med at identificere deres negative mønstre og besvare spørgsmålet “Hvad gør vi nu?” Find den her.

Fries: Tinder greatest

Denne podcast kan nok godt beskrives som Fries Before Guys' ferie-podcast - den bliver nemlig sendt, når de holder ferie, så lytterne ikke bliver snydt for god underholdning. I podcasten læser Josephine og Nanna op af lytternes indsendte historier fra datinglivet. Det er sjovt, og kan findes her.

112 for knuste hjerter

Radio24's kærlighedsambulance. Maria Jencel inviterer hver uge en ny gæst i studiet, som fortæller om, da de fik deres hjerte knust, hvordan de kom videre - og mon ikke dette kan hjælpe lytterne med at hele deres knuste hjerter? Find den her.


Dokumentar


Simon Spies' privatsekretær

Journalist og forfatter, Sussie Sheikh, var i 1978 privatsekretær for rejsekongen Simon Spies. Imens hun fulgte Spies overalt, opdagede Sussie hurtigt, at Spies havde et harem af purunge kvinder - heriblandt de såkaldte "morgenbolledamer" på blot 15-17 år. I lyset af MeToo vælger Sussie at træde frem og fortælle om sine oplevelser som ansat for Spies. Find den her.

Fuhlendorff i fængsel

I denne podcast får Fuhlendorff svar på spørgsmål såsom: Hvorfor straffer vi? Hvordan føles det at spærre folk inde? Og hvad gør fængslerne for, at de kriminelle kommer ud og bliver gode naboer? Christian tager nemlig på tur gennem fængselssystemet og får mulighed for at mærke på egen krop, hvordan det er må føles at blive anholdt, dømt, afsone og til sidst komme ud i virkeligheden igen. Undervejs taler både med fængselsbetjente, kokken, præsten og direktøren, og får et særligt indblik i, hvad det vil sige både at være indsat og ansat i et dansk fængsel. Find den her.


Kan man tilgive en psykopat?

I denne podcast forsøger Geo at besvare spørgsmålet: Kan man tilgive en psykopat? I 2015 døde Geos far, men han var han ikke med til begravelsen. Geo havde nemlig ikke den bedste relation til sin far, hvilket endte i et polititilhold, som faren brød utallige gange. Hans far havde nemlig to sider: den rare, venlige mand udenfor hjemmet og den uhyggelige, vrede far i hjemmet. En psykopat. Find den her.

Sig noget sjovt

Kender du historien bag dansk stand-up? Hvis ikke, kan du komme til det gennem denne podcast fra DR. Med Kathrine Abrahamsen som vært rejser man 30 år tilbage til da der slet ikke var noget, der hed stand-up i Danmark. Det er en fortælling om fællesskab, hierarkier og om en comedygenre, der ændrede en masse unges liv og dansk underholdning for altid. Find den her.


Nyheder


Tiden

DR's nyhedspodcast, hvor man kan blive klar til dagen med tre af tidens vigtigste nyhedshistorier - udkommer alle hverdage. Afsnittet tager cirka 20 minutter, og så er man opdateret. Find den her.


Dato

TV 2's nyhedspodcast, hvor man får de største, vigtigste og mest opsigtsvækkende nyheder allerede kl. 03.15 på alle hverdage. Find den her.

Bag om forbrydelsen

Nordjyskes ugentlige kriminal-podcast, hvor værterne Dan Grønbech og mangeårig kriminalreporter på Nordjyske Jesper Ramsing taler om de største og mest markante forbrydelser i Nordjylland - aktuelle såvel som historiske. Find den her.


Avistid med Martin Krasnik

I denne podcast vender Martin Krasnik ugens mest presserende problemstillinger og historier - et lille indblik i Weekendavisens indhold. Find den her.

Andet


Mads og A-holdet

Fra 2003 til december 2020 var Mads Steffensen vært på det populære dilemma-program Mads og Monopolet hos P3 og senere P4. I 2021 skiftede Mads Steffensen over til Podimo under navnet Mads og A-holdet, og dét kan anbefales. Lytterne sender dilemmaer ind som gennemgås af A-holdet - tre kendte danskere, som er forskellige fra afsnit til afsnit. Find den her.


Den hvide væg

I denne podcast kaster komiker Anders Matthesen farver på "Den hvide væg", og deler ud af sit liv som standup-komiker og arbejdet med Ternet Ninja. Find den her.


Mellem projekter: en podcast om kvartlivskrise

Mellem projekter er en invitation ind i Lasse Deins hoved, hvor han som mand midt i 20'erne famler rundt og skal finde hoved og hale i livets små og store spørgsmål, hvilket kan være noget af en opgave. For et halvt år siden blev Lasse ramt af, hvad han selv kalder "en hvartlivskrise", og det er der således kommet en podcast ud af - måske den kan hjælpe ham videre? Find den her.


bottom of page