top of page
Søg

Omsorg


Forfatter: Claire Keegan

Udgivet: 9/3 - 2022

Forlag: Gutkind

 

Bagsidebeskrivelse:

"En lille, unavngiven pige vokser op i en fattig familie. Hendes mor er gravid igen, og derfor sender forældrene pigen i pleje på ubestemt tid. Belært af sin opvækst er hun varsom over for den nye familie, som hun hele tiden sammenligner med det, hun kender hjemmefra. På gården i det sydøstlige Irland vokser grøntsagerne i overflod, køerne giver rigeligt med mælk, og sommeren er varm og åben. Her lærer pigen, hvordan det føles at blive mødt med omsorg og forståelse, men da en familiehemmelighed afsløres for hende, mærker hun samtidig, hvor skrøbeligt det hele er."

 

Omsorg er en kortroman af den irske forfatter Claire Keegan, som oprindeligt udkom i 2010 med titlen Foster, men nu endelig er udkommet på dansk. Gutkind må sige, at have sans for at finde sine litterære perler blandt den udenlandske litteratur.

Selvom Omsorg fysisk er en lille bog, indeholder den en stor fortælling. Et modsætningsforhold, som nærmest kan ses som et symbol på bogens indhold. Omsorg er nemlig en rørende fortælling, som i særdeleshed fremhæver samfundets og familiens kontraster: uønskede børn overfor ønskebørn, fattigdom overfor velstand samt omsorg overfor svigt.

Bogen er velskrevet og man kan virkelig mærke, hvor godt hovedpersonen får det efter hun kommer i pleje. Det er rørende og måske jeg bliver særligt rørt som pædagog over den lille fortælling.

Handlings- og plotmæssigt sker der ikke det store i bogen og jeg kan også med sikkerhed sige, at denne bog bestemt ikke vil være for alle. Man skal kunne se det store i det små og ind i mellem have analysebrillerne på for at få fat i alt, som forfatteren har ønsket at fortælle med bogen. Selv er jeg i tvivl om, hvorvidt jeg har misset noget essentielt under læsningen, og på den måde giver den mig lidt Helle Helle-vibes.


♥ ♥ ♥ ♡ ♡ ♡

3/6


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).

bottom of page