top of page
Søg

Noveller om barndom


Novellix’ novelleboks om barndom præsenterer fire forskellige forfatteres tolkninger af dette komplekse tema. Boksen indeholder en bred vifte af perspektiver, der udforsker barndommens forskellige facetter. Hver novelle har sin egen unikke tilgang og stil, hvilket giver læseren en alsidig læseoplevelse.


“Jeget er havet” af Merete Pryds Helle er en sanselig fortælling, hvor havet bruges som en stærk metafor for et jegs liv. Forfatteren formår at skabe et smukt og billedligt sprog, der trækker læseren ind i en dybere refleksion over livets og menneskets natur.

Jan Sonnergaards novelle “Fundamental familiær spillogik” tager læseren med på en rejse gennem skæbnens skakspil. Psykisk og fysisk vold er centrale temaer i denne fortælling, der stiller spørgsmål ved, hvordan diverse valg og beslutninger påvirker vores livsforløb.


“Dommeren” af Jesper Wung-Sung fokuserer på forholdet mellem far og hhv. datter og søn, og udforsker temaer som skyld og skam. Novellen berører følsomme emner omkring menneskers behandling af hinanden og gav stof til eftertanke.


Emeli Bergmans novelle “Låne dine muskler” giver læseren tre perspektiver på en familieforøgelse. Denne fortælling tilføjer en ekstra dimension til boksens tema og giver en interessant variation af barndommens betydning og oplevelse.


Jeg kan rigtig godt lide idéen om pocket size bøger, som kan tages med på farten og især i det skønne sommervejr. Desværre oplevede jeg novellerne som ret tunge, dybe og som krævede at jeg koncentrerede mig og fordybede mig i læsningen og reflekterede - og det synes jeg desværre er svært på farten. Så idéen er god, men jeg havde fortrukket nogle noveller, som adskilte sig mere fra hinanden stilmæssigt.


Novellerne var okay alt i alt. Jeg hæftede mig især ved Wung-Sung og Sonnergaards noveller og deres take på barndommen - det kan være, de skal genlæses en kold vinterdag, hvor jeg virkelig har mulighed for at fordybe mig.


Ønsker man at reflektere over emnet “barndom” og læse noveller på et højt niveau, så er boksen bestemt en anbefaling herfra.


Boksen er modtaget i gave af Novellix

bottom of page