top of page
Søg

Nattens børn


Forfatter: Camilla Läckberg

Udgivet: 28/10 - 2021

Forlag: Alpha Forlag

 

Nattens børn er en kortroman af den svenske krimiforfatter, Camilla Läckberg, på små 136 sider. Jeg har tidligere læst to af Läckbergs bøger i en serie om kvinden Faye, nemlig Det gyldne bur og Vinger af sølv. Bøger, som jeg elskede og som var spækket med spænding og plottwist, jeg ikke havde set komme. Derfor så jeg også meget frem til at skulle læse denne kortroman.

Fortællingen handler om fire svenske teenagere Liv, Max, Anton og Martina, som samles til en nytårsaften hos Max, som bor i en stor villa hos sine forældre uden for Stockholm. De fire hovedpersoners forældre fejrer nytåret i nabohuset hos Antons forældre. Som aftenen skrider frem udfordrer de hinanden og dybe hemmeligheder kommer frem i lyset og får - som bagsideteksten så fint beskriver det - fatale konsekvenser, inden klokken slår tolv.

"Fordi det er et fucking spil, og du skal gøre, som jeg siger," beordrer han i det aggressive tonefald, han kender så godt og hader så meget.

Efter at have læst kortromanen må jeg som det første påpege, hvor imponeret jeg er over, hvor god en fortælling Läckberg formår at skabe på så få sider. Især dét faktum, at man når at lære de fire unge mennesker rigtig godt at kende og hurtigt har en helt klar forestilling om, hvem de er som mennesker. Da bogen var slut sad jeg efterfølgende og reflekterede over, hvorvidt jeg ville have ønsket at fortællingen havde været længere. Jeg kom frem til, at selvom bogen kun er på 136 sider, formåede Läckberg at skabe en fortælling som indeholdt alt, som en god fortælling skal og at jeg intet manglede når det kom til information om karaktererne, miljøbeskrivelser eller lignende. Läckberg formår at fortælle meget med få ord og her kan man tydeligt fornemme, at man læser en bog af en af verdens bedst sælgende krimiforfattere. Hun ved hvad hun laver og er dygtig til det.

Manden gør store øjne. Liv mærker en velbehagelig varme brede sig indvendig.

Det skal dog nævnes, at jeg, i mine tidligere læseoplevelser med Läckberg, aldrig har formået at regne plottet ud. Det skete desværre med denne bog. Lidt over halvvejs fik jeg en teori, som senere viste sig at holde stik. Dette gjorde dog ikke det store for min læseoplevelse, da der var andre twists, jeg ikke havde set komme og jeg slap desuden heller ikke bogen, før jeg havde læst den færdig.

Nattens børn er dermed en spændingsfyldt og yderst velskrevet kortroman om venskab og hævn, som er svær at slippe når man først er gået i gang.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

5/6Bogen er et anmeldereksemplar fra Alpha Forlag - tak for læseoplevelsen.bottom of page