top of page
Søg

Meyers jul


Forfatter: Meyers Madhus / Claus Meyer

Udgivet: 20/10 - 2021

Forlag: Lindhardt & Ringhof

 

I dette efterår udgav Lindhardt & Ringhof den ultimative kogebog til julen, nemlig: Meyers jul. Som man kan se på ovenstående billede, har jeg allerede taget den i brug og markeret mine favoritopskrifter med indexfaner.

Meyers jul er, kort sagt, en kogebog til julens kokkerier både det salte- og det sødekøkken med over 250 opskrifter fordelt på over 550 sider. Bogens opskrifter er af forskellig sværhedsgrad, så der er noget for enhver smag og niveau. Der er alt fra gode basic informationer som opskriften på den brune julesovs eller kernetemperaturen på en flæskesteg til opskrifter på diverse stege, salater, julefrokostretter og søde sager.

På bogens første side er der en fin indholdsfortegnelse, som gør det endnu lettere at finde frem til sine favoritopskrifter. Bogen introduceres med et forord af Claus Meyer, som b.la. fortæller om hans juletraditioner og om hvornår man bør gå i gang med juleforberedelserne. Herefter indeholder den nedenstående kapitler:

Syltning

Bagværk

Konfekt og chokolade

Drikke

Decembermad

Julefrokost

Juleaften

I juleferien

Der er i virkeligheden nok ikke den juleopskrift, som ikke kan findes i denne bog - den har ganske enkelt det hele og har en god kombination af klassiske, moderne og grønne juleretter. Der er endda en opskrift på et glutenfrit valnøddebrød, hvilket sådan en cøliaker som jeg jo elsker. Det betyder meget, at der er noget for os, som ikke har mulighed for at bage det andet bagværk i bogen. Desuden synes jeg, at det er en rigtig god idé, at der både er mad, som man kan lave i løbet af december og opskrifter til juleferien af resterne fra juleaften. Efter d. 24 orker man ofte ikke mere sovs og kartofler og så er det fedt, at der er en masse opskrifter på retter, man kan lave af resterne.

Meyers jul indeholder dog ikke kun opskrifter, der er også skabeloner på diverse juleklip. Det er dog svært at tage ordentlige kopier af disse, da nogle af skabelonerne dækker begge sider og man jo helst vil undgå at klippe i den fine bog. Heldigvis findes skabelonerne også på meyers.dk og jeg har gemt dem til print

Bogen indeholder desuden de smukkeste billeder og illustrationer mellem kapitlerne - og så har den jo også bare det smukkeste udseende. Elsker retro-looket! Den pynter så fint på hylden, hvor jeg har mine kogebøger. ✨

Jeg har naturligvis også afprøvet nogle af opskrifterne fra bogen. Jeg har lavet lavet brændte mandler, rødkål, flæskesteg og flæskestegssandwich ud fra opskrifterne i bogen. Udover at smage fantastisk, så var opskrifterne også velskrevet og nemme at gå til. De er opsat på en overskuelig måde, hvilket også betyder meget, når man læser en opskrift. Jeg skal helt sikkert have den frem igen og de næste mange, mange år. Det er jo en bog, som er oplagt til at gå i arv i generationer.

En stor anbefaling herfra - en smuk julekogebog til ethvert niveau & enhver smag, som man kan få glæde af i mange år.Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

Billeder taget i samarbejde med @eyeofcreationdkbottom of page