top of page
Søg

Kender du Astrid Lindgren?


Forfatter: Christian Mohr Boisen

Udgivet: 27/1 - 2022

Forlag: Carlsen


 

Kender du? er titlen på en række biografier for børn. Biografierne omhandler store interessante personer og indtil videre er J.K. Rowling, Barack Obama, Christian d. 4 og Astrid Lindgren en del af serien, som er udgivet af forlaget Carlsen. Jeg håber, at serien kommer til at indeholde endnu flere spændende mennesker.

I denne biografi om Astrid Lindgren får man historien om en af verdens største (og mest talentfulde, hvis man spørger mig) børnebogsforfattere.

Vidste du, at... virkelighedens Bulderby faktisk hedder Sevedstorp og ligger omkring 20 kilometer fra Näs? Astrids far, Samuel August, voksede op på Mellemgården i Sevedstorp, og i dag står der Bulderby på vejskiltet.

Biografien begynder ved Lindgrens barndom og slutter ved hendes død. På den måde får man et overblik over hele hendes liv, og hvordan diverse oplevelser har haft indflydelse på hendes forfatterskab. Derudover beskriver bogen også, hvilken betydning Lindgren har haft og hvilket aftryk hun har sat på samfundet.

Pippi Langstrømpe revolutionerede børnelitteraturen - og mange mener, at hun også fik betydning for ændringer i verden og samfundet.

Bogen anbefales til aldersgruppen 7+ år, hvilket jeg synes er meget passende. Den er skrevet i børnehøjde og formår at formidle Lindgrens liv i et enkelt sprog, som et barn kan forstå. En stor del af bogens værdi ligger også i dens grafiske design. Siderne er spækket med billeder, illustrationer, citater, lærerige faktabokse og fun facts samt fotos, som gør læsningen til en visuel oplevelse og bestemt bidrager positivt til læsningen.

Er man barn eller har børn og har læst Lindgrens værker, kan jeg anbefale denne biografi som supplement. Biografien er 80 siders kreativ formidling af et fantastisk forfatterskab. Læs den og bliv klogere ♥


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

6/6


bottom of page