top of page
Søg

Jeg bor i en hemmelig drøm


Forfatter: Inger Christensen

Udgivet: 2/5 - 2023

Forlag: Gyldendal

 

Jeg bor i en hemmelig drøm er en digtsamling, der præsenterer læseren for en skattekiste af nyfundne tidlige digte af den ikoniske danske digter, Inger Christensen. Redigeret af hendes søn, Peter Borum, giver denne samling et enestående indblik i den tidlige udvikling af et af dansk litteraturs mest betydningsfulde forfatterskaber.

De tidlige digte, skrevet mellem 1955 og 1960, demonstrerer Christensens kunstneriske rejse, der senere kulminerede med udgivelsen af hendes første digtsamling, Lys, i 1962. Det er som at se bag kulisserne på et af Danmarks litterære ikoner, mens hun finder sin stemme og udforsker de dybder, som med sikkerhed har præget hendes senere forfatterskab.

Digtsamlingen rummer et eklektisk udvalg af tekster, der udforsker emner som kærlighed, ensomhed, natur, bevidsthed og sprog. Inger Christensens talent for at forbinde disse forskellige temaer med hemmelige tråde fremhæves i hvert eneste digt. Hendes unikke tone, som har cementeret hende som en af Danmarks største digtere, strømmer igennem i stemninger, rytme, billedsprog og massevis af allitteration.

Selvfølgelig var der nogle digte, der talte stærkere til mig end andre. Men det er en del af charmen ved at læse poesi; det er subjektivt, og vi reagerer alle forskelligt på det, vi læser. Selvom jeg ikke blev forvandlet til verdens største Inger Christensen-fan efter denne samling, blev jeg positivt overrasket, og min respekt for hendes betydningsfulde forfatterskab er i hvert fald vokset.

I sidste ende var Jeg bor i en hemmelig drøm en berigende oplevelse. Jeg kan ikke benægte, at det var en smule tungt til min smag, men samtidig føler jeg, at det er vigtigt at udforske værker af sådanne betydningsfulde forfattere, som Inger Christensen unægteligt er. Disse nyfundne digte fortjener absolut at blive delt med verden - de er et værdifuldt bidrag til dansk litteraturhistorie.[ reklame - anmeldereksemplar ]

bottom of page