top of page
Søg

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet


En bog holdes frem foran en bogreol

Forfatter: Glenn Bech

Udgivet: 30/9 - 2022

Forlag: Gyldendal

 

I forbindelse med forårets projekt om klasselitteratur, fik jeg endelig læst Glenn Bechs berømte manifest JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET, som udkom i efteråret 2022.

Med manifestet har Glenn Bech begået en dybt engageret og følelsesladet bog, der ikke blot beretter om forfatterens udfordrende opvækst, men også giver en stemme til den danske arbejder- og underklasse. Bech formår at sætte fokus på en række vigtige problemstillinger, herunder økonomisk, kulturel og seksuel ulighed, som i dén grad fortjener at få mere opmærksomhed.


vi har ingen forfattere i familien vi har ingen skuespillere i familien vi har ingen filminstruktører i familien vi har ingen dramatikere eller anmeldere eller journalister eller kulturskribenter eller kunstnere eller musikere i familien vi har heller ingen advokater i familien eller læger eller ingeniører eller bankrådgivere, direktører
vi har ingen akademikere i familien udover mig

Hvad der gør bogen så stærk, er Bechs evne til at præsentere sine påstande uden at insistere på, at hans holdninger er de eneste rigtige. Han inviterer os til at tænke selv ved at stille spørgsmål som "eller hvad?". Derved inviterer han til dialog og viser en forståelse for, at der er mange perspektiver, der bør inddrages.

Bech skriver med en blanding af humor og vrede, der gør bogen tilgængelig for alle, uanset baggrund. Han river illusionen om et ikkeeksisterende klassesamfund ned og kritiserer magteliten, der har domineret samfundet. Hans værk udfordrer normer og opfordrer til kritisk refleksion.


som millionær mister du retten til at lide eller som mangemillionær burde du fratages din stemmeret indtil og kun hvis du igen en dag får fornemmelsen af virkeligheden arbejder- og underklassen medmenneskeligheden
eller hvad tager jeg fuldstændig fejl?

JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET er en bog, der vil appellere til alle, der ønsker at blive klogere på klassesamfundets dynamikker. Den er velegnet til dem, der ønsker at oplyse sig selv og få et nuanceret indblik i emnet, men den vil også tilfredsstille nysgerrigheden hos dem, der blot ønsker at udfordre deres forudfattede opfattelser af samfundet og dets normer. Bogen skaber refleksion og sætter gang i interessante diskussioner om vores samfund og dets magtstrukturer.


det er langfra alle der har lige adgang til tryghed i hverdagen

Samlet set er JEG ANERKENDER IKKE LÆNGERE JERES AUTORITET en tankevækkende og yderst relevant læseoplevelse, som jeg varmt vil anbefale til alle, der søger at forstå det samfund, de lever i, på et dybere niveau.Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).


bottom of page