top of page
Søg

Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle


Forfatter: Hella Joof

Udgivet: 5/11 - 2021

Forlag: Lindhardt & Ringhof

 

Har du nogensinde mødt en engel? Det har Hella, og dem præsenterer hun os for i denne bog. Dem hun har mødt og dem hun ville ønske, hun havde mødt. Engle, som findes overalt og som med deres gode hjerter bidrager til at hjælpe folk omkring dem og skabe lykke og kærlighed omkring sig. I hver deres lille individuelle historie, som i øvrigt sagtens kan læses uafhængigt af hinanden, præsenterer Hella os for en række forskellige englelige væsener. Eksempelvis har vi Pejse-Carsten, der som barn ofrede sig for at hjælpe sin mor, Parkeringsenglen Vagn, som har en fornemmelse for parkeringspladser og ikke kaster om sig med bøder. Vi møder også den demente Karmark, som er fyldt med kærlighed til sin kone, og den årvågne pedel Lodahl, som altid er klar med et lille bolsje, lyttende ører og et godt råd.

Fortæl, sagde han venligt og skænkede kaffe op i et krus og hældte et skvæt piskefløde i.

Jeg oplevede, at Hella formåede at skabe en god kombination af fortællinger. Nogle af historierne var søde og sjove, mens andre var mere rørende og triste. En god vekslen, så alle fortællingerne hverken fremstod sørgelige eller fjollede, men på et tilpas leje, som gør dem hyggelige at læse. Til at supplere de små historier, har Anna Jacobina Jacobsen skabt smukke illustrationer til bogen og dens fortællinger. Jacobsen var også skaber af de fine illustrationer i Hellas Båven om Gud (2017), og det er bare en fin detalje, at man som læser får et billede af, hvordan det englelige væsen i den enkelte fortælling, ser ud.

Det med kulden var et livsvilkår, fra Carsten var lille.

Bogen er opstillet på en overskuelig måde med en indholdsfortegnelse, så man let kan genfinde en historie, hvis man ønsker det. Ydermere er der et fint forord som bidrager til at skabe en idé om, hvad bogen indeholder. Her står f.eks.:

"Ramona, Pejse-Carsten, parkeringsenglen Vagn og de andre er alle sammen nogle, jeg har mødt eller ville ønske, jeg havde mødt. Det er dem, der gør en forskel i nødens stund [...] De gemmer sig alle mulige steder [...] og de er kendetegnet ved et udvidet sanseapparat, kropslige særtegn, et ofte undseeligt, men vidende væsen og det at man går styrket fra mødet med dem."

Efter at have læst forordet sad jeg i hvert fald tilbage med en klar idé om, hvad jeg skulle til at læse og det er altid rart, hvis man spørger mig. Desuden opfordrer Hella også ved bogens slutning til, at vi selv tager englevingerne på, hvis nogen får brug for det. Et smukt og vigtigt budskab, som desuden gennemsyrer hele bogen. Bogen er altså kort sagt en smuk og ikke mindst vigtig hyldest til alle hverdagsheltene, de såkaldte engle, som fortjener et gigantisk men blødt og kærligt skulderklap. Bogen er en klassisk Hella-bog, skrevet på hendes helt særegne, uformelle og hyggelige måde, som hun gør det bedst.

Smukke fortællinger, smukke illustrationer og et smukt budskab.

Tak til Lindhardt & Ringhof og Hella Joof for læseoplevelsen. Det var en fornøjelse.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

6/6


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).

bottom of page