top of page
Søg

Forfatterinterview med Kamilla Heinze

Efter at have læst bøgerne om Sort Hest og Hvid Hest, blev jeg nysgerrig på forfatteren bag.

Navn: Kamilla K. Heinze

Beskæftigelse: Illustrator og forfatter

Udgivelse(r):

Sort Hest & Hvid Hest søger et arbejde

Sort Hest & Hvid Hest holder halloween

Sort Hest & Hvid Hest holder jul

Instagram: @kamillaheinzeillustration


 

Du arbejder som illustrator, men udkom så med hele tre bøger om “Sort Hest & Hvid Hest” hos Forlaget Snepryd i 2021. Har du altid vidst, at du også ville være forfatter?

Jeg har altid fortalt historier. Det er en måde hvorpå man kan vende følelser i et sikkert rum. Det at lave et univers, som både er helt sit eget, men også lidt mit. Jeg låner det i hvert fald lidt... til at fortælle mine historier i.

Hvordan har det været at udgive sin første bog?

Det har været helt fantastisk. Både det at få lov at dele sit univers med nogen, men da helt sikkert også det, at der er blevet taget så godt imod de to heste.

Hvorfor valgte du at skrive netop børnebøger?

Jeg skriver ikke som sådan børnebøger, men jeg skriver i et format, som ligner en børnebog. Tekstens indhold er for mennesker i alle aldre - men med hånden særligt rakt frem mod børn - især de nysgerrige børn ♥️

Hvordan opstod idéen til de to skønne heste og hvorfor skriver du om netop de to?

Jeg tror mange mennesker både er introverte og ekstroverte på samme tid, men langt de fleste af barndommens helte fra bøgerne var enten det ene, eller det andet... jeg er både og. Jeg følte med Ronja Røverdatter, når hun skreg sit forårsskrig, men stod aldrig selv i skoven og skreg foråret ind. Jeg sad også tit og tænkte som Mumitrolden, men væltede også rundt i græsset og larmede. Sort Hest og Hvid Hest er begge både vilde og stille. De er aldrig perfekte og kan altid finde det positive i det der sker, men føler dybt og rammes hårdt. Hvid Hest er tegnet som en regndråbe med den kaosteori, der følger med. Det giver mulighed for en ret stor grad af fordybelse.

Hvid Hest mediterer og bruger meget tid på f.eks. Ikebana (japansk blomsterkunst). Den er både dreng og pige og både og, men det er ikke så vigtigt, for frem for alt er den Hvid Hest og hviler rigtig godt i sig selv og den krop den har.

Sort Hest er tegnet kantet og mørk, men den er blød og blid og nænsom. Netop det at den er tegnet så kantet, giver den en stor grad af fleksibilitet bare ved at personligheden går i stik modsat retning. Sort Hest elsker ord og ordsprog, men den er også ivrig hepper, når Hvid Hest har brug for det. Sort Hest er både dreng og pige og både og, men den er mest Sort Hest. Den hviler også i sig selv og holder af sig som den er.

Jeg skriver om dem, fordi der er så meget at fortælle ♥️

Du illustrerer jo også bøgerne selv. Hvordan foregår din skrive- og illustrations proces?

Jeg skriver først. Dernæst laver jeg skitser og sætter tekst og skitser sammen. Når det hele er sat op, så finder jeg farver og rentegner. Hvad kendetegner en god fortælling for dig?

En god fortælling skal lade læseren føle uden at ordene gør det. Den er knap, koncis og peger på både noget man ved, men prøver at glemme og noget man ikke vidste, men har brug for at huske ♥️

Jeg har nydt at læse dine bøger. Mener du, at børnebøger også skal kunne læses af voksne?

Tusind tak ♥️

Ja, det tror jeg er meget vigtigt. Det er svært at læse en bog for sit barn, som man ikke selv føler noget af. Bøger er noget man virkelig kan dele og elske på det niveau man nu er. Vi har hørt Ternet Ninja et utal af gange sammen med ungerne herhjemme og det der gør det så fantastisk er glæden ved at dele ☺️ Det bedste er, hvis en bog er en bro mellem aldre ♥️

Hvad læser du selv for tiden?

Jeg har aldrig fået læst Mumi-bøgerne, så det er jeg gået i gang med. Jeg elsker sproget!

Kan vi forvente flere bøger om de to skønne heste?

Ja, der er både engelske udgaver, læs-let bøger og også flere bøger i samme format, som de tre første, på vej. Der er også mere specielle bøger - både en bog, der er på flere sprog og måske også en rigtig højtlæsningsbog, men mere om det senere ♥️

Jeg er så glad for at have et forlag, som støtter mig i alle mine vilde projekter. Jeg sender tit en kærlig tanke og hæver koppen med kaffe til ære for Snepryd ☺️♥️


bottom of page