top of page
Søg

En note fra januarSå er det nye år skudt i gang og januar er snart forbi. En måned, som fik en lidt anden start, end jeg havde håbet på. Kort efter jeg havde fået booster-stikket, fik jeg corona og lå syg i en uges tid. Det er første gang jeg oplevede at komme i selvisolation og selvom jeg er forholdsvis introvert og nyder mit eget selskab, kunne jeg godt mærke, at jeg savnede at kunne komme ud og gå tur. Dog gav isolationen mig tid til at læse Sonja Oppenhagens selvbiografi færdig og derudover fik jeg også set alle tre sæsoner af tv-serien "Borgen", som forberedelse til den nye sæson. Jeg elsker danske tv-serier og generelt kommer der en del gode tv-serier i 2022, som jeg glæder mig til. Den fjerde sæson Borgen bliver, sammen med Badehotellet, sendt i februar og til foråret kommer en ny sæson af "Sommerdahl" (baseret på Anna Grues krimier). I efteråret kommer en ny sæson af "Sygeplejeskolen" og så får den nye serie "Carmen Curlers" også premiere. Det glæder jeg mig til!

Da jeg var ude af selvisolation gik der ikke længe før jeg skulle i gang med at forberede mundtlig eksamen med min studiegruppe. Vi skulle op i vores litterære projekt "Fra oprør til lyrik", hvor vi sammenlignede en række digte af Yahya Hassan og Michael Strunge. Eksamen er nu veloverstået og jeg kan se frem til en nyt semester med en masse spændende læsning. Eksempelvis skal vi læse Søren Kirkegaards "Forførerens Dagbog", Johannes V. Jensens "Kongens Fald" samt en række eventyr af H.C Andersen. Der er en del litteratur på pensum, men jeg håber alligevel at få tid til at fordybe mig i andet litteratur også. Særligt ser jeg frem til at læse Christina Baker Klines bog "De forviste" og "Tre dage i april" af forfatterduoen Kold & Vraa.

P.t prioriterer jeg studielæsningen og læser forud for dermed (forhåbentligt) ikke at blive for presset når forelæsningerne begynder til februar. Dog er jeg i gang med en genudgivelse af "Madam Bovary" samt den historiske roman "Det forunderlige cirkus", som begge er anmeldereksemplarer fra L&R. Derudover er jeg også i gang med "Alle vi børn i Bulderby", da @julies.bogblog for tiden har Astrid Lindgren tema, som jeg deltager i. Har kun set filmatiseringerne af Lindgrens bøger, så har også planer om at læse Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg (hvis der bliver tid).

Håber, at I har fået en god start på det nye år uden for meget corona eller eksamensstress. ♥

bottom of page