top of page
Søg

Dig og mig på ferie


Forfatter: Emily Henry

Udgivet: 5/5 - 2022

Forlag: Gads Forlag

 

Bagsidetekst:

Poppy og Alex har egentlig ingenting til fælles. Hun er impulsiv, han er jordnær. Hun har en umættelig rejselyst, han foretrækker at blive hjemme med en god bog. På trods af deres forskelligheder har de været bedste venner lige siden college. Hver sommer de seneste ti år er de taget på ferie sammen.

Indtil for to år siden, hvor noget gik galt – siden har de ikke talt sammen. Men Poppy indser, at hun savner Alex i sit liv, så hun overtaler ham til at tage med på endnu en rejse. Måske kan hun redde deres venskab, hvis Alex bliver mindet om de gode oplevelser, de har delt i årenes løb? Og hvis de bare kan undgå at tale om det unævnelige, der skete imellem dem dengang, bør det ikke kunne gå helt galt. Men når man er på ferie, kan alt som bekendt ske …

 

Når modsætninger mødes kan der opstå gnister. Alex og Poppy er et klassisk eksempel på et modsætningspar, og den slags kommer der ofte gode fortællinger ud af. Jeg elskede Emily Henrys forrige bog Strandlæsning og må sige, at jeg elsker denne bog endnu mere. Hold nu op, hvor var den god!

Bogen er opdelt således, at man ser tilbage på de sommerferier, Alex og Poppy har været på sammen gennem korte kapitler, som eksempelvis hedder "For syv somre siden". Sideløbende har vi en kronologisk fortælling fra "Denne sommer".

Dig og mig på ferie er en klassisk feel-good romantisk komedie, og den vil med sikkerhed få én i godt humør. Bogens hovedpersoner, Alex og Poppy, er begge skønne på hver deres måde, og Henry har formået at beskrive personerne, så jeg fik en følelse af, at jeg kender dem. Bogen er nærmest filmisk beskrevet, jeg kunne se scenerne og dialogerne for mig. Sproget er levende og let, og der var en (for mig) perfekt kombination af direkte tale og miljøbeskrivelser. En bog kan hurtigt blive for tung til min smag, hvis der er flere miljøbeskrivelser end reel dialog og handling, men det var slet ikke tilfældet her.

Jeg er på ferie. Alle ferier slutter. Det er lige præcis det, at en ferie slutter, der gør det at rejse til noget særligt. Man kunne flytte til et af de steder, man elsker i små doser, og så ville det ikke blive de magiske, tryllebindende syv dage, som man tilbragte der som feriegæst, hvor man lod hjertet stå på vid gab, hvor man lod stedet ændre én.

Jeg heppede på Alex og Poppys relation lige til det sidste, og var underholdt hele vejen igennem. Bogen var udnævnt til den bedste kærlighedsroman til Goodreads Choice Awards i 2021, og det kan jeg sagtens forstå. Med Dig og mig på ferie har jeg fået en ny yndlings kærlighedsroman. Fortællingen er hjertevarm, sjov og hyggelig. Bogens sprog og opbygning gør den letlæselig, og dermed også oplagt at medbringe på stranden. Den kræver ikke det store af sin læser - man skal bare læne sig tilbage og nyde den.

En kæmpe anbefaling til dig, som elsker romantiske komedier og klassiske feel-good bøger.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

6 ud af 6Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).


Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page