top of page
Søg

Den uovervindelige Greta JamesForfatter: Jennifer E. Smith

Forlag: Lindhardt & Ringhof (anmeldereksemplar fra forlaget, reklame)

Udgivet: 9. juni 2022

Vurdering: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡


 

Den uovervindelige Greta James er en skøn historie om rockstjernen, Greta James, som tager på krydstogt – en rejse, der ændrer hendes liv.

Efter sin mors pludselige død lader Greta sig overtale af sin bror til at tage med deres far på krydstogtsrejse til Alaska. Oprindeligt skulle hendes forældre have været afsted sammen, men nu udfylder Greta sin mors plads, og skal tilbringe en hel uge med sin far, som hun i øvrigt har et kompliceret forhold til. Greta elsker at stå på scenen og spille på sin guitar, men er hjemsøgt af et sammenbrud hun fik på scenen efter at have fået besked om sin mors død og dette, kombineret med sit noget anstrengte forhold til sin far, ser det ud til at blive en lang uge – lige indtil Greta møder historikeren Ben Wilder. Ben er ombord på skibet for at afholde et foredrag om sin bog ”The Call of the Wild”, en bog, som Gretas mor holdt meget af. Herfra udvikler bogen sig til en sand kærlighedshistorie – men det bliver ikke helt uden bump på vejen.

”Selvfølgelig går han tilbage. Han har kone og børn og boliglån.”

Jeg oplevede bogen som fængende, og jeg kunne virkelig mærke kærligheden mellem Greta og Ben. Det rørte mig, og jeg heppede på dem og deres relation hele vejen igennem. Jeg synes det var smukt, hvordan de hver især har nogle personlige ting de kæmper med, og skal have styr på, og at de sammen støtter hinanden i deres forskellige personlige rejser. Konflikten mellem Greta og faderen kunne jeg også tydeligt mærke – den virkede ægte, og til tider gjorde det helt ondt, at de har så svært ved at møde hinanden følelsesmæssigt.

Udover at være en kærlighedsroman er det også en sjov bog. Eksempelvis insisterer Greta igennem hele bogen på at kalde krydstogt skibet for en båd, hvilket jeg trak på smilebåndet over flere gange.

Den uovervindelige Greta James er dermed en skøn kærlighedsroman, som både er sjov, hjertevarm og som indeholder alt fra dybe konflikter til sorg og glæde. Det eneste lille men jeg har ved bogen er, at jeg ikke forstår titlen. Jeg synes ikke, at den har så meget med handlingen at gøre. Ganske vidst har Greta formået at blive en succesfuld musiker og har mistet sin mor, men mere modstand har hun trods alt ikke ”overvundet”. Dog skal Mikkel Henssel, der står bag omslaget, have en kæmpe ros – hold nu op, en smuk illustration.

Alt i alt er var bogen en rigtig god og anbefalelsesværdig læseoplevelse.Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).


bottom of page