top of page
Søg

Den forsvundne by


Forfatter: Camilla Sten

Udgivet: 3/2 - 2022

Forlag: Gads Forlag

 

Bagsidetekst:

"Et mysterie fra fortiden vækkes til live, da en dokumentarfilminstruktør går på jagt efter sandheden om sin families tragiske skæbne.

En sommerdag i 1959 forsvandt alle indbyggere i den lille, svenske mineby Silvertjärn som dug for solen. Efterladt tilbage fandt man kun en død kvinde og et nyfødt barn. Ingen ved, hvorfor eller hvorhen de mange mennesker forsvandt, og ingen har siden sat sine ben i byen. Før nu.

Dokumentarfilminstruktøren Alice har været optaget af historien om den forsvundne by, siden hun var barn. Hele hendes bedstemors familie forsvandt nemlig sporløst i den mystiske tragedie. Sammen med et filmhold rejser hun nu til den forladte mineby for at nå til bunds i, hvad der skete den sommerdag for over halvtreds år siden. Men ikke længe efter at de har slået lejr, begynder mystiske hændelser at finde sted. Og efterhånden som frygten breder sig på filmholdet, og sammenholdet mellem dem slår sprækker, står én ting lysende klart: De er ikke alene."

 

Den forsvundne by er en spændingsroman med klare thriller- og gyser træk, og hold nu k* en spændende bog! Jeg var fuldstændig fængslet af fortællingen og måtte lytte videre på lydbog når jeg ikke havde mulighed for at læse den fysisk. Det kommer ikke bag på mig, at Den forsvundne by blev Camilla Stens gennembrud, for sikken vild historie. Bogen er desuden blevet solgt til udgivelse i hele 19 (!) lande og så har Nordisk Film tilmed købt rettighederne til at lave en film baseret på bogen.


Men åh! Jeg kan ikke lade være. Jeg bliver nødt til at fortælle dig de store nyheder! (Måske har mor allerede skrevet om det? Nej, det kan hun ikke have gjort, hun skriver aldrig om noget sjovt). Vi har fået ny præst! (...) Han er så stilfuld! Åh, undskyld, Margareta, må man sige sådan om en præst? Men det er sandt! Han ligner en filmstjerne, med kraftigt blond hår og lyse øjne (...) Du ved, at jeg aldrig har været så god til at høre efter (...) men nu sad jeg som tryllebundet.

Jeg skulle lige i gang med bogen inden jeg blev helt fanget, men så snart filmholdet begynder at udforske den tomme by, blev jeg fuldstændig opslugt af fortællingen og læste den på utrolig kort tid. Jeg skulle cirka 100 sider ind og så var bogen stort set umulig at slippe igen.

Nogle plots havde jeg regnet ud på forhånd, men andre havde jeg bestemt ikke set komme. På den måde vil jeg ikke sige, at bogen er forudsigelig, men hvis man gætter, er der altid mulighed for, at man har ret i sine teorier. Dog er der, for mit vedkommende, ingen tvivl om, at Sten kan noget med spændingsopbygning. Bogen var nervepirrende, spændende, uhyggelig og dybt tragisk. Jeg glæder mig til filmatiseringen og håber, at den kan leve op til bogen. Indtil videre kan jeg anbefale at læse bogen for at finde ud af, hvad der skete med befolkningen i Silvertjärn.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

5/6


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page