top of page
Søg

Bøger til påsken


Så blev det mandag og for mange betyder det nok, at påskeferien er begyndt. Derfor tænkte jeg at dele en stak med påskeanbefalinger med jer. Bogstakken indeholder en god blanding af genrer, så der burde være noget for enhver smag.


 

Sofie Due: Før vi ved af det vender lyset tilbage (moderne skønlitteratur)

Denne bog omhandler den unge kvinde, Leah, som er flyttet fra Odense til København og nu skal bo i et kollektiv. Herfra følger man Leahs tilværelse i hovedstaden med alt hvad denne indebærer af venskaber, kærlighed, arbejde mm. Fortællingen er ikke drevet frem af en store plots. Derimod foregår udviklingen i fortællingen hos Leah, som forsøger at skabe sin egen identitet udenfor Pinsekirken.

Min anmeldelse kan læses her.


Nanna Lundgaard Arbøl: Kamillekrater (digtsamling)

Du kender måske Arbøl fra hendes Instagramprofil @hverdagslinjer, hvor hun deler mindre tekststykker. I marts 2022 udkom hun med sin nye digtsamling Kamillekrater, som indeholder en fin kærlighedsfortælling på godt og ondt. Digtsamlingen er både velskrevet og letlæselig, hvilket gør den oplagt til den korte læsning i påskeferien.


Camilla Sten: Den forsvundne by (spændingsroman)

Er du den klassiske krimilæser, er denne spændingsroman måske noget for dig. Bogen omhandler dokumentarfilminstruktøren, Alice, som sammen med et filmhold tager hen til den svenske mineby Silvertjärn. Tilbage i 1959 forsvandt alle beboerne i byen pludselig og tilbage fandt man kun en død kvinde og et spædbarn. Ingen har besøgt minebyen siden - lige indtil dokumentarholdet ankommer til byen for at finde ud af, hvad der helt præcist skete dengang tilbage for over halvtreds år siden. Bogen er spækket med spænding og har tydelige thriller og gyser-vibes. Desuden er bogen blevet solgt til filmatisering hos Nordisk Film.

Min anmeldelse kan læses her.


Sonja Oppenhagen: Mit liv, min linedans (biografi)

Læser du biografier, kan jeg anbefale denne biografi om skuespillerinden Sonja Oppenhagen. En kvinde, som har haft et yderst spændende og begivenhedsrigt liv. Hun fortæller både om sit personlige liv og sin karriere, hvilket giver læseren en indsigt i hele Oppenhagens person. Derudover er biografien naturligvis velskrevet og spækket med billeder fra hendes liv og karriere.

Min anmeldelse kan læses her.


Elizabeth Macneal: Det forunderlige cirkus (historisk roman)

Min sidste anbefaling er en historisk roman. Fortællingen er ren fiktion, men jeg er sikker på, at det sagtens kunne have fundet sted i virkeligheden. Bogen foregår i 1866ernes England og omhandler den unge pige Nell. Nell har modermærker over hele kroppen og skiller sig ud i det lille samfund, hun bor i. Folk er overbevist om, at hun er forbandet og i en rus sælger Nells far hende til et cirkus som leopardpige. Herfra følger man Nells liv som cirkusartist, og som bagsideteksten så fint beskriver det, er bogen "et trekantsdrama om magt, ulighed, forskellighed, kærlighed og cirkusliv - men det er også en historie om håb, styrke og accept."

Min anmeldelse kan læses her.


 

Bøgerne er anmeldereksemplarer fra henholdsvis Gads Forlag, Lindhardt & Ringhof og Copenhagen Storytellers (reklame).


bottom of page