top of page
Søg

Bøger til din sommerlæsning

Kalenderen siger snart juli, og sommerferien står for døren. Men hvad skal du læse i din ferie?

Nogle bøger er mere oplagte end andre når det kommer til sommerlæsning. Nedenfor kan du læse mine anbefalinger til en god og hyggelig bog til sommerferien.


Nøglen til mord (2022)

Er den nyeste krimi af Anna Grue. Bogen er det tredje selvstændige bind i serien om den nysgerrige efterlønner Anne-Maj Mortensen og er en såkaldt "hygge-krimi". I bogen finder Anne-Maj sin eksmands lig i en lejlighed ved Nykøbing Sjællands lystbådehavn. Han har efter sigende begået selvmord, men ingen ved eller forstår helt hvorfor. Efterfølgende opdager Anne-Maj et par i selvsamme lejlighed, og hvordan de har fået en nøgle vides ikke. Anne-Maj mistænker et ejendomsmæglerfirma for at stå bag et organiseret misbrug af tomme ejendomme til et hemmeligt formål. Anne-Majs teori bliver ikke taget alvorligt hos politiets efterforskere - men de skal blive klogere...

Du kan læse min anmeldelse her.


Strandlæsning (2021)

Er en hyggelig feel-good roman af Emily Henry. Efter en familietragedie, bosætter forfatterinden January Andrews sig i et strandhus i en lille by. En aften afholdes fest i nabohuset, og January går over for at bede naboen skrue ned for musikken. Personen, som bor i nabohuset, er gnavpotten og forfatteren Augustus Everett, og hvad January ikke ved er, at dette korte møde en tilfældig sommeraften, vil udfolde sig og blive til en fin kærlighedshistorie.

Du kan læse min anmeldelse her.


Tre dage i april (2022)

Er titlen på den nye historiske roman af forfatterduoen, Kold & Vraa, som også stod bag succesen "Pigen fra det store hvide skib". Året er 1945. Krigen er endnu ikke endeligt afsluttet, men en række kz-fanger skal hentes hjem fra Neuengamme af Folke Bernadottes hvide busser. I busserne er der læger og sygeplejersker, heriblandt den unge Dagmar. Hun har kun ét mål: hun skal hente sin mand. Hjemme venter hendes to døtre og hendes mor, men Dagmar er villig til at gøre alt hvad der skal til for at få sin mand tilbage.

Du kan læse min anmeldelse her.


Kvinden med den blå stjerne (2022)

Er en historisk roman af Pam Jenoff, som også er kvinden bag Hittebarnets historie - en bog, jeg også holdt meget af. Bogen tager afsæt i Polen år 1942, hvor man følger to unge kvinders skæbner: den jødiske Sadie, som på tragisk vis flygter med sin familie ned i en kloak og Ella, som er privilegeret steddatter af en nazisympatisør. En dag kigger Sadie op gennem kloakristen og får øjenkontakt med en jævnaldrende kvinde: Ella. En god historisk roman om krig, venskab, familie, kærlighed, sorg og om at ofre sig.

Du kan læse min anmeldelse her.


Sommerbogen (1972)

Er Tove Janssons fantastiske kortroman om en farmor og hendes barnebarn på en finsk skærgaard. Sammen tilbringer de sommeren på den lille ø, hvor de dykker, læser, tegner, har samtaler om stort og småt, udforsker naturen og dens insekter og blomster og meget meget mere. Sommerbogen er blevet en sommerklassiker for mig og jeg glæder mig til at læse den igen i år. Den sikrer sommerstemning.

Du kan læse min anmeldelse her.


Vi troede vi skulle (2022)

Er Marie Hougaards debutroman. Bogen omhandler den unge kvinde Hannah. Hun er i midten af trediverne og sammen med sin kæreste, Johan, har hun i et stykke tid forsøgt at blive gravid - dog uden held. Men hvordan er det, når man pludselig skal til at have hjælp til noget, som man havde forventet ville ske helt af sig selv? Og er det overhovedet det, hun ønsker? Intet går i det hele taget, som Hannah havde forestillet sig, og det hele kompliceres yderligere når kvinden Mina dukker op.

Du kan læse min anmeldelse her.Blogindlægget indeholder reklame.


bottom of page