top of page
Søg

Alle vi børn i Bulderby



Jeg har fornyeligt færdiggjort den sidste bog i serien om børnene fra Bulderby af Astrid Lindgren og hvor må jeg bare sige, at jeg er begejstret! Jeg har aldrig læst Bulderby-bøgerne før, men mindes at have set filmatiseringerne som barn.


Bøgerne er skrevet af Astrid Lindgren og udgivet i perioden fra 1947-1952 og er stærkt inspirerede af Lindgrens egen barndom og opvækst i den lille landsby Näs. I alle bøgerne følger man børnene og deres hverdag over et år med årstidernes skiften, højtider, fødselsdage og ferier. Børnene bor fordelt tre gårde: Nordgården (Britta og Anna), Mellemgården (Lisa, Bosse og Lasse) og Sydgården (Ole og senere Kirsten). Det er 7-årige Lisa, som er bøgernes fortæller, men man følger alle børnenes hverdag i bøgerne.


“Hvide anemoner vokser der allevegne i Bulderby, der ligefrem vrimler med dem. Vi plukker hvide og blå anemoner og guldstjerner, og når man så holder buketten op til næsen, ved man, at det er forår, selv om man lukker øjnene.”

Bøgerne er selvfølgelig skrevet i børnehøjde og jeg oplevede det som forfriskende at læse om børn, som vokser op under så frie rammer i så fantastiske og landlige omgivelser.


“Jeg var søvnig og sulten og våd om fødderne og forfærdelig glad.”

Udover at være hyggelige børnebøger, giver fortællingerne også et indblik i den svenske kultur og hvordan man eksempelvis fejrede jul, påske og midsommer i begyndelsen af 1900-tallet.


“Jeg ved ikke, hvornår julen begynder andre steder, men her i Bulderby begynder julen den dag, vi bager brune kager.”

Desuden indeholder alle bøgerne også de fineste illustrationer. Alle børn bør læse bøgerne eller få dem læst højt. De er simpelthen så anbefalelsesværdige. Lindrens eventyrlige fantasi vil med sikkerhed ramme alle børnehjerter ♥




Rækkefølge:

  1. Alle vi børn i Bulderby (1947)

  2. Mere om vi børn i Bulderby (1949)

  3. Vi har det dejligt i Bulderby (1952)

bottom of page