top of page
Søg

A, B kom og se København


Forfatter: Anne-Dorte Elling Nilsson (lærer og cand. pæd.)

Illustrator: Henriette Nolsøe

Forlag: Byens Forlag

Udgivet: 16/12 - 2021

 

A, B kom og se København er en alfabetbog for børn, hvor alfabetet fortælles som en rejse både gennem det nuværende, men også det historiske København.

Hvert enkelt bogstav er placeret på to sider og pladsen bliver også udnyttet i den store bog. Bogstaverne har hver fået et rim-vers, en ”Vidste du?” faktaboks og sjove og fine illustrationer, som dækker begge sider.


N Når natten falder på, og natvægteren nynnende går på gade og strøg. Og natmanden tager sin nattetur og napper byens møg. Netop da, når mørket er tæt, er det nemt at blive nervøs og føle sig en smule ensom hvis man bor på Naboløs.

Vidste du? I indre København ligger den lille gade Naboløs, der formentlig har fået dette navn, fordi…Min oplevelse og vurdering af denne bog kan egentlig opsummeres meget kort: jeg er begejstret. Men selvfølgelig vil jeg gerne uddybe lidt.

A, B kom og se København er en fantastisk børnebog, som tager sin læser med på en lærerig rejse gennem hovedstaden. På én gang gennemgås alfabetet, men alfabetet benyttes også til at fortælle om alt fra Absalon på Højbro Plads til Papirøen. Versene er velskrevne og faktaboksene bidrager med relevant viden og lægger op til dialog mellem højtlæseren og barnet. Jeg må da også erkende, at jeg lærte noget af faktaboksene, så bogen er også underholdende og interessant at læse som voksen.

De finurlige illustrationer bidrager også til den gode oplevelse og man må sige, at kreativiteten er i højsædet. Især holder jeg af de søde mariehøns, som går igen på alle siderne – en fin detalje.

Bogen får mine varmeste anbefalinger. Særligt til højtlæsning for børn, der skal lære alfabetet, men også som forberedelse før en tur til hovedstaden eller bare for læringen og nysgerrighedens skyld. Både min indre pædagog og ordnørd er glad!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

5/6


Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget (reklame).

bottom of page